Integritetspolicy

INTEGRITETSPOLICY

SYFTE


Denna policy visar hur vi på Butterfly Förskola AB säkerställer att personuppgifter behandlas i enlighet med tillämplig lagstiftning.


PERSONUPPGIFTSANSVARIG


Butterfly Förskola AB, org.nr. 556655–8739 är ansvarig för egna personuppgiftsbehandlingar samt att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.
Våra webbplatsadresser är: http://butterflyforskolan.com samt http://butterflyforskolan.se


VARFÖR SAMLAR VI IN PERSONUPPGIFTER


De personuppgifter vi samlar in från dig som besöker vår hemsida kan användas för att t.ex. förbättra vår hemsida eller kontakta dig via e-post. Vi behandlar dina personuppgifter även om det finns en laglig grund enligt gällande Dataskyddslagstiftning.


VILKA PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR IN


Kommentarer
När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.
En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.


Media
Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.


Kontaktformulär
Vi får i första hand tillgång till dina personuppgifter genom att du själv uppger dem till oss i samband med att du kontaktar förskolan via kontaktformulär på förskolans webbplatser www.butterflyforskolan.com och www.butterflyforskolan.se
Det kan vara följande uppgifter: förnamn, efternamn, telefonnummer, adress, mailadress, ev. bild, identifierare, IP-adress


Cookie-filer
Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.


Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.
När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.


Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.


Inbäddat innehåll från andra webbplatser
Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.


VILKA VI DELAR DINA DATA MED


Vi delar, säljer eller på annat sätt överför, inte personuppgifter till utomstående parter, förutom de betrodda parter som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag. Vi har överenskommelsen med de parter att hålla informationen konfidentiell och att hålla erforderlig säkerhetsnivå enligt särskilt upprättat personuppgiftsbiträdesavtal.


HUR LÄNGE VI BEHÅLLER ERA UPPGIFTER


Personuppgifter lagras inte längre än det är nödvändigt för att kunna uppfylla ändamålen med behandlingen såsom de beskrivs i denna policy.
Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.


För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.


VILKA RÄTTIGHETER DU HAR ÖVER DINA DATA


Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.


VART VI SKICKAR DINA UPPGIFTER


Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.


OM MAN VILL VARA ANONYM ELLER HAR SKYDDAD IDENTITET


Vill man lämna en synpunkt eller kontakta Butterfly Förskola AB anonymt får man inte lämna med några personliga uppgifter då dessa uppgifter registreras och därmed blir offentliga.


RÄTTELSE AV PERSONUPPGIFTER


Om man upptäcker att någon eller några av de personuppgifter som Butterfly Förskola AB behandlar är felaktiga eller missvisande, har man rätt att få den eller de rättade. Om så är fallet kan man höra av sig till personuppgiftsansvarig via e-post till: info@butterflyforskolan.com


REGISTERUTDRAG


Som registrerad har man rätt att utan kostnad, en gång per år, få information om vilka personuppgifter som finns registrerade i Butterfly Förskola AB:s register. Begäran om registerutdrag ska vara skriftlig och skickas till: info@butterflyforskolan.com


DATAPORTABILITET


Som registrerad har man rätt till dataportabilitet. Detta innebär dels att man har rätt att få tillgång till sina personuppgifter (se rubriken Registerutdrag ovan), dels att man har rätt att överföra de personuppgifter som finns registrerade på Butterfly Förskola AB till en annan personuppgiftsansvarig.


RÄTTSLIGA GRUNDER FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER


Samtycke
Samtycke till att Butterfly Förskola AB behandlar personuppgifter i enlighet med denna policy med personuppgiftshantering sker genom att man:
• lämnar sina personuppgifter för att erhålla information från Butterfly Förskola AB
• skickar ansökan om förskoleplats
• registrerar sig för förskolans digitala tjänster
• klickar på ”skicka” i våra webbformulär eller registrerar sig som användare i våra digitala tjänster.
Man kan när som helst återkalla sitt samtycke genom att kontakta Butterfly Förskola AB. I sådant fall kommer Butterfly Förskola AB inte längre behandla personuppgifter för de särskilda syften som man samtyckt till.


Fullgöra avtal
Om man som privat person använder tjänster från Butterfly Förskola AB, ett koncernbolag eller en samarbetspartner, behandlar vi personuppgifter för att det är nödvändigt för att fullgöra avtalet med dig.

Butterfly Förskola AB:s marknadsföringsintresse
Butterfly Förskola AB kan behandla personuppgifter för marknadsföringsändamål för att det är nödvändigt för Butterfly Förskola AB:s intresse att tillhandahålla marknadsföring avseende verksamhetsutveckling.


KLAGOMÅL


Anser man att Butterfly Förskola AB hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt har man rätt att lämna klagomål till Datainspektionen (tillsynsmyndighet).


KONTAKT


För att utöva rättigheterna enligt ovan eller vid frågor om vår behandling av personuppgifter, kontakta oss enligt följande:


info@butterflyforskolan.com


eller


Butterfly Förskola AB
Askersundsgatan 6
124 67 Bandhagen

Copyright © All Rights Reserved

Kontakta oss


Postadress: Askersundsgatan 6, 124 67 Bandhagen


E-post: info@butterflyforskolan.com


Telefon: 08 - 647 25 70